2015. március 30., hétfő

Eredeti "Dugena" félütő kandallóóra - Jelenlegi ára: 15 300 Ft !

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, az 50-es években gyártott, német, un. Gelsenkirchener barokk készülék. A márkanév a német óragyártók 1917-ben kereskedelmi céllal létrehozott Alpina-Deutsche Uhrmachergenossenschaft-ot takarja. Szép formájú, magasfényű, a szélek felé sötétedő színezésű fadoboz. Függesztett billegőkerekes időzítésű rézszerkezet (Schwebegang). Az egy szimpla és egy  kettős hangból álló bim-bam ütés félkor egyszer, órakor a megfelelő számban szólal meg. A gongatás a hátsó ajtó fölött kivezetett kar elfordításával szüneteltethető. Az előlapon réz Dugena márkafelirat. A szerkezet hátlapjába a Franz Hermle und Sohn óragyár stilizált órás FHS GERMANY védjegye van beütve (gravírozva). A ma is működő gyárat 1922-ben alapították Gosheimben. Egy felhúzással egy hetes működés. Az eredeti Dugena feliratú felhúzókulcs a hátsó ajtón lévő tartójában. A háromnyelvű, kétoldalas használati utasítás másolata és magyar fordítása mellékelve. Befoglaló méretek: szélesség 51cm, magasság 20cm, mélység 14cm. Tömeg: 2, 05kg. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belül az esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! A leütési ár plusz 1150 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.



Jelenlegi ára: 15 300 Ft

Az aukció vége: 2015-03-31 00:46
. Eredeti "Dugena" félütő kandallóóra - Jelenlegi ára: 15 300 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése